Lelydorp.

Vandaag is:   

Gastenboek

Webmail

Welkom op Lelydorp Net, de site voor en door Lelydorpers!

 

Home

 

Historie

 

Informatie

 

Scholen

 

Fotoboek

 

Gastenboek

 

Forum

 

Startpagina

 

Recreatie

 

Sport

 

Nieuwtjes uit Lelydorp

 

Ingezonden

 

Links

  Webmail


 


 

Informatie over Lelydorp


Lelydorp ligt ongeveer 18 kilometer van Paramaribo. De plaats is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer ( particuliere lijnbussen als PL, PLB, PLR etc). Voor degenen die een taxi kunnen betalen vind je ook gemakkelijk een taxi die naar Lelydorp wilt rijden. Op Lelydorp is zoal alles te vinden wat ook in de stad te vinden is. (zie ook Bezigheden van en op Lelydorp op de hoofdpagina ). Lelydorp is een multiculturele samenleving die bestaat uit alle bevolkingsgroepen die in Suriname te vinden zijn. De belangrijkste sportgebeuren zijn nog steeds de spannende voetbalwedstrijden die te LSB worden gehouden. Daarnaast zijn er nog diverse mogelijkheden wat
recreatie betreft. Al tientallen jaren wordt er goede aandacht aan het zwemmen en badminton besteed. Kampoe besteed ook heel veel aandacht aan de bevolking van Lelydorp door geregeld gezelligheidspelen, voetbalwedstrijden en bingodagen te organiseren.

Lelydorp voorziet als het ware zijn inwoners vanaf de geboorte tot de dood aan alles, aangezien er verschillende poliklienieken (en vroedvrouwen) zijn waar je terecht kan en ook diverse begraafplaatsen waaronder te Schotelweg, Dessa, Javaweg en de Libanonweg.

Er kan zonder meer gezegd worden dat Lelydorp flink bijdraagt aan de welvaart van Suriname aangezien Lelydorp veel melk levert aan de Melk Centrale. Ook gelet het feit dat er heel veel groeten en fruit richting Paramaribo gaat en heel veel ook zijn weg vind naar Nederland.

Lelydorp heeft ook op sportgebied zijn steentje bijgedragen en heel wat goede voetballers geleverd aan topverenigen als Robinhood, Transvaal en Leo Victor.

 

De buurt

De plaats Lelydorp opzicht omvat de volgende grenzen. Maar als we in volksmond praten over Lelydorp, dan praten we over de plaatsen en/of wegen gelegen tussen de Billitonproject en de Pallisadeweg (Copieweg), inclusief de binnenwegen. Denken bijvoorbeeld aan de binnenwegen als Sastrodisomoweg (Hindoeweg), Malangweg, Tawajariweg, Dessa, etc etc.

De plaats Lelydorp bestaat uit verschillende kleine plaatsen als Tuinstad, Biosproject, Kletterproject etc etc.

Overheid te Lelydorp

Op Lelydorp heb je alle overheidsdiensten zoals Politie, Brandweer, Burgelijkestand, Sociale Zaken, Diverse poliklienieken, Bestuursdiensten, Commissariaat enz enz. De scholen zijn ook heel goed vertegenwoordigd. Van de basis- tot de middelbare school.

Gezondheidszorg

Je hebt diverse poliklieken waar diverse huisartsen praktijk houden. De plaatst beschikt ook over een paar ambulancen voor als patiŽnten snel naar de stad vervoerd moeten worden

Shoppen

Je vindt diverse winkels en een markt waardoor het in principe niet hoeft uit Lelydorp te gaan voor uw boodschappen.

Op Lelydorp is vanaf bijvoorbeeld een brood, bouwmaterialen tot een auto te verkrijgen.

Een kleine greep uit de verschillende soorten winkels.

Bakkerij
Kledingzaak
Boekenwinkel
Internetcafť
Bouwmaterialen
Auto-occasions
 
Videotheek
Bloemenzaak
 

 

 

 

Voor al uw te koop en te huur advertenties in Suriname van huizen en kavels. HIER UW ADVERTENTIE

Bezoekers:

Voor vragen of suggestie over de site graag een mailtje naar de webmaster.
Klik en laat ook je stem horen of bekijk de resultaten.

De site is ontworpen en wordt onderhouden door Harris Internet Services. Voor diensten op het gebied van Internetten zoals Webdesign, Webhosting, Domeinnamen,Internettrainingen en Internet PC-hulp.